مشاور آگاه

هدف من آگاهی دادن درباره تکنولوژی آموزشی و مسائل روز آموزش و پرورش است.

مشاور آگاه

هدف من آگاهی دادن درباره تکنولوژی آموزشی و مسائل روز آموزش و پرورش است.

هدف این وبلاگ، اطلاع رسانی درباره امور مربوط به مدرسه ها، و مسائل روز آموزش و پرورش از مقطع پیش دبستان تا پایان دبیرستان است. سعی می کنم که از منابع موثق و معتبر استفاده کنم و مطالب روز درباره پیش دبستانی، دبستان، دبیرستان، فوق برنامه و تمامی امور مربوط به آموزش را به اطلاع شما برسانم. امیدوارم که با نظرات سازنده خود مرا یاری کنید.

۵ مطلب در آذر ۱۴۰۲ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

داستان سرایی به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ بشری برای نسل های بی شماری عمل کرده است و اجازه می دهد دانش، سنت ها و تجربیات در طول اعصار منتقل شود. فراتر از ارزش سرگرمی، داستان سرایی اهمیت منحصر به فرد و بی نظیری در شکل دادن به رشد شناختی، عاطفی و اجتماعی کودکان دارد. این مقاله نقش حیاتی داستان سرایی را در پرورش تخیل، مهارت های زبانی، همدلی و رشد اخلاقی کودک بررسی می کند. در پایان به ضرورت وجود قصه گویی در مدارس پرداخته می شود و مدارس نمونه ای که در این زمینه بسیار فعال و موفق هستند معرفی خواهد شد. 
قصه گویی با قرار دادن کودک در معرض جهان ها، شخصیت ها و رویدادهای زنده و تخیلی، تخیل کودک را پرورش می دهد. همانطور که کودکان مجذوب روایت ها می شوند، دروازه های تخیلی قلمروهای خارق العاده ای بر آنها باز می شود که تصویرسازی ذهنی، تفکر خلاق و توانایی های حل مسئله را بوجود می آورد. قصه منجر به یک بازی تخیلی می شود و کودکان یاد می گیرند که خارج از چارچوب فکر کنند، افکار مستقل داشته باشند، دیدگاه های جایگزین را کشف کنند که نهایتا منجر به رشد شناختی در آنها می شود.
قصه گویی به عنوان یک تسریع کننده برای رشد زبان در کودکان عمل می کند. هنگامی که کودکان در معرض داستان قرار می گیرند، در یک محیط زبانی غنی غوطه ور می شوند، واژگان خود را گسترش می دهند، ساختار جمله را بهبود می بخشند و توانایی خود را برای درک و بیان افکار و احساسات افزایش می دهند. به‌علاوه، قصه‌گویی مهارت‌های شنیداری را افزایش می‌دهد، زیرا کودکان تشویق می‌شوند تا روایت‌ها را دنبال کنند، شخصیت‌ها را شناسایی کنند و ترتیب وقایع را درک کنند.
داستان‌ها بستر امنی را برای کودکان فراهم می‌کنند تا احساسات پیچیده را هدایت کنند و همدلی را بیاموزند. داستان سرایی از طریق شخصیت‌های مرتبط و موقعیت‌های مرتبط، به کودکان کمک می‌کند تا احساسات مختلف را شناسایی و درک کنند و در عین حال به آنها یاد می‌دهد که چگونه احساسات خود را مدیریت کنند. این هوش هیجانی به ایجاد همدلی و شفقت نسبت به دیگران، تقویت روابط سالم‌تر و تعاملات اجتماعی کمک می‌کند. با برقراری ارتباط با شخصیت‌های داستان‌ها، کودکان حس درک، تحمل و پذیرش دیدگاه‌ها و تجربیات گوناگون را در خود پرورش می‌دهند.
داستان ها نقش محوری در شکل دادن به معیارها و ارزش های اخلاقی کودک دارند. افسانه‌ها، افسانه‌های عامیانه و داستان ها اغلب درس‌های اخلاقی را می‌رسانند، درست و نادرست، پیامدهای اعمال و تصمیم‌گیری اخلاقی را به کودکان آموزش می‌دهند. کودکان با درگیر شدن با این داستان ها، ارزش های اخلاقی مانند صداقت، شجاعت، مهربانی و عدالت را درونی می کنند. در نتیجه، قصه گویی به کودکان کمک می کند تا خوب و بد را تشخیص دهند، آنها را برای رویارویی با معضلات اخلاقی آماده می کند و احساس مسئولیت اخلاقی را در خود پرورش می دهد.
قصه گویی محرک رشد شناختی و مهارت های تفکر انتقادی در کودکان است. روایات پیچیده، کودکان را وادار می کند تا روابط را دنبال کنند و سپس آن را تجزیه و تحلیل کنند، نتایج را پیش بینی کنند و بین عوامل مختلف رابطه برقرار کنند. 
در گذشته که خانواده گسترده وجود داشت و پدربزرگ و مادربزرگ با فرزندان زندگی می کردند، وظیفه قصه گویی بر عهده سالمندان خانواده بود. ولی در حال حاضر که خانواده از شکل گسترده به خانواده هسته ای تغییر یافته است. برنامه کودک و کارتون ها جایگزین قصه گویی شده اند که البته جایگزین چندان خوبی نیستند. برخی از مدارس پیشرو که برنامه های منظمی برای دانش آموزان دارند قصه گویی را نیز در فوق برنامه های خود گنجانده اند. مثلا دبستان دخترانه رسا در منطقه 8 مثال خوبی از چنین مدارسی است. وب سایت مدرسه کلوب این دبستان را به خوبی در مقاله بهترین دبستان دخترانه منطقه 8 معرفی کرده است. البته شما می توانید با مراجعه به اطلس دبستان دخترانه رسا نیز تمام برنامه ها، امکانات، فعالیت ها و دستآوردهای این دبستان را ببینید. اگر دبستان دخترانه رسا نزدیک منزل شlا نیست، می توانید با مراجعه به بخش مدرسه یاب در وب سایت مدرسه کلوب، مناسبترین و نزدیکترین مدرسه را پیدا کنید و با مشاهده اطلس مدارس تهران تمامی اطلاعات مدرسه را ببینید. 
از مدرسه فرزندتان بخواهید که قصه گویی را در بین دانش آموزان خود رواج دهد و تغییر شگفت انگیز آن را روی فرزندتان ببینید. 
 

  • مریم نادری
  • ۰
  • ۰

خبرگزاری تسنیم گزارش داده است که به تازگی با محمد مهدی کاظمی، معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش مصاحبه ای را انجام داده است. در این مصاحبه آقای کاظمی ضمن تایید تفاوت  های کیفی بین مدارس دولتی عادی با مدارس دولتی خاص و همچنین مدارس غیردولتی خبر از تصمیم دولت برای تقویت مدارس دولتی عادی داده است. در این گفتگو آقای کاظمی یادآوری کردند که: "شخص رئیس جمهور پیگیر موضوع ارتقاء مدارس دولتی بوده و وزارت آموزش و پرورش نیز مدتهاست که در حال مطالعه مسئله است و جلسات زیادی با کارشناسان درباره تدوین آیین نامه تقویت مدارس دولتی برگزار شده است." 
این موضوع خود اشاره به پایین بودن سطح کیفی مدارس دولتی عادی دارد. در حال حاضر مدارس دولتی عادی از مسائلی مانند: کمبود معلمان مجرب، تعداد زیاد دانش آموزان در کلاس درس، نامناسب بودن (قدیمی بودن) فضای فیزیکی مدارس، به روز نبودن مهارت های معلمان با شیوه های مدرن آموزش و .... رنج می برد. 
این موضوعات به راستی از دغدغه های اصلی والدین در مدارس دولتی است. یکی از دلایل اشتیاق والدین برای ثبت نام فرزندان خود در مدارس غیردولتی نیز این است که فکر می کنند در مدارس دولتی رسیدگی های لازم به فرزندشان نمی شود. البته باید اذعان کرد که همه مدرسه های دولتی عادی چنین نیستند و والدین باید نسبت به وضعیت مالی، مکان منزل، روحیه و شخصیت فرزند خود مدرسه مناسب را انتخاب کنند. مدرسه مناسب خود معیارهای دارد که از خانواده به خانواده و از دانش آموز به دانش آموز متفاوت است. پیشنهاد می شود مقاله ویژگی های یک مدرسه خوب را در وب سایت مدرسه کلوب مطالعه کنید. در کنار آن بخش مدرسه یاب نیز می تواند به شما در پیدا کردن مناسب ترین مدرسه کمک کند. مقالات متعددی نیز درباره بهترین مدرسه در هر منطقه در این وب سایت منتشر شده است. بعنوان مثال، مقاله بهترین دبستان پسرانه منطقه 4 برخی از دبستان های خوب منطقه 4 را معرفی می کند. اطلس مدارس نیز از بخشهای مفیدی است که امکانات، فعالیت ها و دستآوردهای هر مدرسه را با عکس، توضیح، فیلم و نظرات والدین در دسترس خواننده قرار می دهد. توصیه می شود اطلس دبستان پسرانه فرهنگ را مطالعه بفرمایید تا با کارکرد یک دبستان خوب مطلع شوید.
با مطالعه این وب سایت به بسیاری از سوالات شما پاسخ داده می شود.
 

  • مریم نادری
  • ۰
  • ۰

 

به نقل از خبرگزاری تسنیم، وزارت آموزش و پرورش در اقدامی بخشنامه ای را به تمامی مدارس کشور ابلاغ کرده و درخواست کرده که مدارس عادی بعد از مناسب سازی فضا و آموزش دادن پرسنل خود، ثبت نام دانش آموزانی را که نیازهای خاص دارند برای سال آینده شروع کنند.
نظام آموزش و پرورش مدرن در جهان اعلام کرده است که جداسازی دانش آموزان بر حسب هوش یا توانایی های جسمی و غیره نادرست بوده و رویکرد مدرن جهانی تمایل به نظام آموزش تلفیقی دارد که همه دانش آموزان با هم آموزش یکسان ببینند. البته نیاز به آماده سازی و مناسب سازی مدارس و آموزش پرسنل است. نظام تلفیقی مورد قبول و پذیرش وزارت آموزش و پرورش ایران قرار گرفته و دستور ثبت نام دانش آموزان با نیازهای خاص به مدارس عادی ابلاغ شده است که این مدارس با عذرهای همچون: آماده نبودن زیرساختها، عدم آگاهی کارمندان و معلمان یا دشواری مسئولیت نگهداری از این دانش آموزان از ثبت نام آنها خودداری می کنند. 
طبق گفته این خبرگزاری، 92000 دانش آموز با نیازهای خاص (معلول) در ایران مشغول به تحصیل هستند که تنها 21000 تن از آنها در مدارس عادی آموزش می بینند.
وب سایت مدرسه کلوب در مورد آموزش و پرورش ویژه دانش آموزان معلول مقالات مختلفی را منتشر کرده است که شما می توانید با مراجعه به این وب سایت آنها را در بخش جستجو یافته و مطالعه کنید. 
یکی از راه های آسان برای اطمینان از اینکه مدرسه ای دانش آموز با نیاز خاص را می پذیرد این است که مستقیم با آن مدرسه تماس گرفته و جویا شوید. وب سایت مدرسه کلوب بخش مدرسه یاب به شما امکان می دهد که مناسبترین مدرسه را که در نزدیکی محل زندگی دانش آموز معلول است یافته و با مدرسه تماس بگیرید. در بخش اطلس مدارس نیز تمامی امکانات، فعالیت ها و دستآوردهای مدرسه با عکس، فیلم، توضیح و نظرات والدین منتشر شده است. مثلا اطلس مدرسه دخترانه رسا بسیار دقیق است و همین طور اطلس دبستان پسرانه فرهنگ.
برخی از مدارس خوشنام نیز اقدام به ثبت نام دانش آموزان می کنند. مقاله بهترین مدرسه ها در هر منطقه کمک زیادی برای شناختن و یافتن بهترین و خوشنامترین مدرسه های هر منطقه بر حسب جنسیت و مقطع به شما می کند، بعنوان مثال مقاله بهترین دبستان دخترانه منطقه 8 که اختصاص به مقطع ابتدای در منطقه 8 دارد یا مقاله بهترین دبیرستان دخترانه منطقه 1 که اختصاص به مقطع دبیرستان در منطقه 1 دارد. البته لیست مدارس هر منطقه نیز می تواند به شما کمک زیادی کند، لیست مدارس تهران به شما کمک می کند که با مدارس فعال در تهران آشنا شوید. 
 

  • مریم نادری
  • ۰
  • ۰

 

 

به نقل از وب سایت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مرحله پایانی بیست و پنجمین جشنواره بین المللی قصه گویی با شعار "با قصه لبخند بسازیم" در هفته آخر آذرماه 1402 برگزار خواهد شد. این فراخوان در تاریخ 24 مرداد اعلام شده بود و از علاقمندان دعوت شد که تا پایان مهر 1402 آثار خود را به این جشنواره ارسال کنند. این جشنواره در 3 مقطع در آبان برگزار و نتایج در هفته آخر آذر اعلام خواهد شد.
برگزاری این جشنواره اشاره ای به اهمیت قصه گویی و رواج آن در بین کودکان دارد. متاسفانه کمتر مدرسه ای- مخصوصاً در مقطع ابتدایی- به این امر مهم اهمیت لازم را می دهد. ولی تعدادی از دبستانها هستند که قصه گوی را در فوق برنامه های خود گنجانده و برای آن اهمیت زیادی قائل هستند. در مقاله "بهترین دبستان دخترانه منطقه 8" از تعدادی از این مدارس نام برده شده است. البته شما می توانید در لیست مدارس دخترانه منطقه 8 نیز تمامی دبستانهای که فوق برنامه های جالبی برای دانش آموزان تدارک دیده اند را ملاحظه بفرمایید. بخش نیز تمامی اطلاعات مدارس را با تصویر، فیلم، توضیح و درج نظرات والدین در دسترس شما قرار داده است.
اگر علاقمند به اطلاعات بیشتر هستید یا می خواهید از نتایج مطلع شوید به وب سایت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بخش دبیرخانه که در خیابان فاطمی، خیابان حجاب، تلفن: 021-88971363 تماس بگیرید.

  • مریم نادری
  • ۰
  • ۰

در حال حاضر ده ها وب سایت درباره مدرسه در اینترنت فعال است؛ ولی آیا می توان به همه آنها اعتماد کرد؟

برخی از این وب سایتها بیش از آنکه  آگاهی رسان باشند، بیشتر تبلیغاتی هستند. باید مواظب استفاده از مطالب آنها بود. یکی از وب سایت های که مفید و به روز است و در معرفی های خود کاملا بی طرفانه عمل می کند، وب سایت مدرسه کلوب است. این وب سایت بخش های مفیدی را شامل می شود و یکی از کاربردی ترین بخش ها مدرسه یاب است که به کاربر امکان می دهد در کوتاهترین مدت، بتواند مدرسه مورد نظر خود را بر حسب استان، شهر، منطقه، محله، نام، جنسیت و مقطع پیدا کند. 

 

  • مریم نادری